• АД ЕВРОПА СЕ ПРИКЛУЧИ НА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА СКРАТЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА РОДИТЕЛИТЕ ПО ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО

  Apr 05, 2019
  АД Европа како една од најстарите фабрики за кондиторски производи на Балканот со големо задоволство ја прифати иницијативата за креирање на што подобри услови за своите вработени со што се овозможуваат дополнителни 3 месеци скратено работно време за родителите кои се враќаат од породилно отсуство.
 • Повик за собрание на акционери 2019

  Apr 03, 2019
  П О В И К до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.
  Собранието ќе се одржи на 6 мај 2019 година (понеделник) со почеток во 12 часот во просториите во седиштето на друштвото на ул.808 број 8 во Скопје
 • АД Европа Скопје е првиот овластен економски оператор во Република Македонија!

  Dec 12, 2018
  АД Европа Скопје е прва македонска производствена компанија која го доби одобрението за овластен економски оператор за сигурност и безбедност (ОЕО – С), кој преставува нов тренд во ЕУ и ЦЕФТА регионот.
 • Голема наградна игра

  Dec 10, 2018
  Овие празници Европа и Сковин ти даваат причина повеќе да подаруваш!
  Започнува нашата голема наградна игра во која сите кои споделуваат слатки задоволства и вино со саканите ги чекаат супер изненадувања!
 • Повик за собрание на акционери 2018

  May 20, 2018
  П О В И К до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.Собранието ќе се одржи на 30 април 2018 година (понеделник) со почеток во 12 часот во просториите во седиштето на друштвото на ул.808 број 8 во Скопје.
 • Донации на новогодишни пакетчиња

  Oct 12, 2017
  Во пресрет на новогодишните и божикните празници нашата фабрика се вклучи во повеќе хуманитарни акции за донација на пакетчиња, со цел разубавување на празниците на оние на кои помошта им е најпотребна.
 • Фото конкурс

  Oct 01, 2017
  Фабриката за задоволства ги отвора вратите!
  Сакате билет за влез во нашата #ФабрикаЗаЗадоволства? Учествувајте во конкурсот!
  Што треба да направите?
 • Меѓународен сертификат - PREMIUM STUBRAND 2017

  Sep 01, 2017
  АД Европа е избрана од страна на студентите како една од компаниите со најпозитивен имиџ. Во третото по ред официјално меѓународно истражување на STUBRAND во Република Македонија, со кое се мери имиџот на брендовите кај студентската популација, нашата компанија ужива позитивен имиџ од 92% од испитаниците во категоријата „Десерти/Компании“ и со тоа го освои најпрестижниот меѓународен сертификат - PREMIUM STUBRAND 2017 директно доделен од студентите.
 • Повик за собрание на акционери 2017

  May 26, 2017
  П О В И К до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје. Собранието ќе се одржи на  29 мај 2017 година (понеделник) со почеток во 12 часот во просториите во седиштето на друштвото на ул.808 број 8 во Скопје.
 • QUDAL – QUality meDAL - Бонбони

  Jun 01, 2016
  АД Европа Скопје освои најголем број гласови во најновото истражување на пазарот за QUDAL – QUality meDAL General I 2016/2017 спроведено во Република Македонија во март, 2016 година.
 • Повик за собрание на акционери 2016

  May 25, 2016
  П О В И К до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.
  Собранието ќе се одржи на  26 мај 2016 година (четврток) со почеток во 12 часот во просториите во седиштето на друштвото на ул.808 број 8 во Скопје.