Политика за квалитет и безбедност на храната

ПОЛИТИКА ЗА КВАЛИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА

А.Д.  ЕВРОПА Фабрика за производство, дистрибуција и трговија на кондиторски производи

 

Основни принципи на Политика за квалитет се:

  • Најголем приоритет во работењето е квалитетот на дадените производи и услуги
  • Ориентираност кон купувачите и исполнување на нивните барања
  • Флексибилност во работењето од секој аспект
  • Конкурентни цени
  • Клима за соработка со сите вработени, доверба и припадност кон компанијата
  • Креирање на добри односи со добавувачите за квалитетно добавување на суровини и амбалажа
  • Целосно следење на законските одредби во земјава, Европа и земјите увозници на нашите производи
  • Континуиран развој на работата со целосна одговорност кон опшеството
  • Водење грижа за заштита на животната средина
  • Управување и посветеност на одговорните лица на сите нивоа

Основни принципи за Политика за безбедност на храна:

  • Производство на безбедни кондиторски производи
  • Поставување заеднички вредности, верувања и норми кои влијаат на начинот на размислување и однесување кон безбедноста на храната на ниво на цела организација
  • Постојано унапредување на добрата хигиенска пракса
  • Постојано зголемување на задоволството на потрошувачите
  • Развиена свест за безбедност на производ кај секој вработен
  • Постојана едукација на вработените
  • Партнерски однос со добавувачите и потрошувачите
  • Целосно следење, контрола и управување со процесите
  • Вложување во знаење, нова технологија и развој
  • Следење на светските трендови во производство на кондиторски производи
  • Високо ниво на свесност кај вработените за култура на безбедност на храна
     

 

                                                                                                                                   Скопје, 18.01.2024         

Марика Караџова 

Генерален  Директор 

А.Д.ЕВРОПА