ПОЛИТИКА ЗА КВАЛИТЕТ И БЕЗБЕДНОСТ НА ХРАНА
А.Д. ЕВРОПА – Фабрика за производство, дистрибуција и трговија на кондиторски производи
Основни принципи на Политика за квалитет се:
- Најголем приоритет во работењето е квалитетот на дадените производи и услуги
- Ориентираност кон купувачите и исполнување на нивните барања
- Флексибилност во работењето од секој аспект
- Конкурентни цени
- Клима за соработка со сите вработени, доверба и припадност кон компанијата
- Креирање на добри односи со добавувачите за квалитетно добавување на суровини и амбалажа
- Целосно следење на законските одредби во земјава, Европа и земјите увозници на нашите производи
- Континуиран развој на работата со целосна одговорност кон опшеството
- Водење грижа за заштита на животната средина
- Управување и посветеност на одговорните лица на сите нивоа
Основни принципи за Политика за безбедност на храна:
- Производство на безбедни кондиторски производи
- Поставување заеднички вредности, верувања и норми кои влијаат на начинот на размислување и однесување кон безбедноста на храната на ниво на цела организација
- Постојано унапредување на добрата хигиенска пракса
- Постојано зголемување на задоволството на потрошувачите
- Развиена свест за безбедност на производ кај секој вработен
- Постојана едукација на вработените
- Партнерски однос со добавувачите и потрошувачите
- Целосно следење, контрола и управување со процесите
- Вложување во знаење, нова технологија и развој
- Следење на светските трендови во производство на кондиторски производи
- Високо ниво на свесност кај вработените за култура на безбедност на храна
Скопје, 18.01.2024
Марика Караџова
Генерален Директор
А.Д.ЕВРОПА