НОВОСТИ

2019-01-28 // Добитници од наградниот натпревар


повеќе


2019-01-10 // АД Европа Скопје е првиот овластен економски оператор во Република Македонија!

АД Европа Скопје е прва македонска производствена компанија која го доби oдобрението за овластен економски оператор за сигурност и безбедност (ОЕО – С).


повеќе


2018-12-10 // Голема наградна игра!

Овие празници Европа и Сковин ти даваат причина повеќе да подаруваш! Започнува нашата голема наградна игра во која сите кои споделуваат слатки задоволства и вино со саканите ги чекаат супер изненадувања!


повеќе


2018-03-30 // Повик за собрание на акционери 2018

Одборот на директори на АД ЕВРОПА Скопје објавува ПОВИК до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.


повеќе


2018-01-16 // Донации на новогодишни пакетчиња


повеќе


2017-10-02 // Фото конкурс

Фабриката За Задоволствa Европа ги отвора вратите!


повеќе


2017-07-13 // Меѓународен сертификат - PREMIUM STUBRAND 2017

АД Европа е избрана од страна на студентите како една од компаниите со најпозитивен имиџ.


повеќе


2017-04-27 // Повик за собрание на акционери 2017

Управниот одбор на АД ЕВРОПА Скопје објавува ПОВИК до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.


повеќе


2016-08-16 // QUDAL – QUality meDAL - Вафли

Нашата компанија го освои првото место,  QUDAL  златен медал,  во уште една категорија од својот асортиман на производи - “Вафли“, во истражувањето спроведено од страна на швајцарската организација ICERTIAS.


повеќе


2016-05-26 // QUDAL – QUality meDAL - Бонбони

АД Европа Скопје освои најголем број гласови во најновото истражување на пазарот за QUDAL – QUality meDAL General I 2016/2017 спроведено во Република Македонија во март, 2016 година.


повеќе


2016-04-24 // Повик за собрание на акционери 2016

Управниот одбор на АД ЕВРОПА Скопје објавува ПОВИК до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.


повеќе


2016-03-03 // ISM – International Sweets and Biscuits Fair 2016

  АД Европа Скопје и оваа година беше присутна на меѓународниот саем за кондиторски производи (ISM – International Sweets and Biscuits Fair) кој се одржа во Келн, Германија во периодот од 31  јануари до 03  февруари 2016.


повеќе


2015-09-03 // Најслатко отворање на продавницата на Европа во Skopje City Mall!

  Ве покануваме на најслаткото отворање на нашата нова продавница, во Skopje City Mall, која е лоцирана во катчето за храна на вториот кат. 


повеќе


2015-06-10 // Best Buy Award

Со особено задоволство Ве информираме дека нашата компанија доби најмногу гласови од учесниците во истражувањето за Best Buy Award General II 2015/2016 година во Македонија во категоријата “Бонбони“ за најдобар однос помеѓу цената и квалитетот.


повеќе


2015-06-09 // Истражи ја слатката страна на животот

Во текот на месец Мај беше реализирана кампањата “Истражи ја слатката страна на животот” посветена на нашите Facebook фанови. 


повеќе


2015-05-07 // Повик за собрание на акционери 2015

Управниот одбор на АД ЕВРОПА Скопје објавува ПОВИК до акционерите за учество на Собрание на акционери на АД ЕВРОПА Скопје.


повеќе


2014-07-17 // Слатката страна на животот

Слоганот “Слатката страна на животот” го одбележа третиот финален дел од маркетинг кампањата “Европа – Фабрика за задоволства“.


повеќе


2014-05-15 // Среќата е во малите нешта

Старуваше вториот дел од кампањата “Европа – Фабрика за задоволства“


повеќе


2014-05-05 // Уста полна радост

Во мај стартуваше маркетинг кампањата “Европа – Фабрика за задоволства“


повеќе


2014-01-29 // ISM – International Sweets and Biscuits Fair

АД Европа беше присутна со свој изложбен штанд на најголемиот саем за кондиторската индустрија во Келн, Германија.


повеќе


2013-12-22 // Чоколенд

“Европа“ веќе втора година по ред зема учество на веќе традиционалната манифестација „Чоколенд“


повеќе


2013-11-15 // Промоции

Во текот на изминатaта година се вршеше активна промоција на Elite темните и бели чоколади...


повеќе